Agenda
BEERSMANS & MONSEREZ comedyvoorstelling"ONE MAN SHOW" & driegangendiner met Cava

 
 
BEERSMANS & MONSEREZ
 
comedyvoorstelling"ONE MAN SHOW"
    
& overheerlijk driegangenmenu
 
daarna op tournee door Vlaanderen (feb-mei 2014)
Theatermakers Steven Beersmans & Koen Monserez wagen zich voor het eerst aan een comedyvoorstelling. Met deze eerste avondvullende show willen zij terug naar de tijd van voor het uitvinden van de stand-up comedy. Met de grote Toon Hermans als inspiratiebron brengen ze een sprankelende avond voor een breed publiek. Denk aan de tijd van de revues, de menselijke piramides, de vaudeville en de eerste ‘One-Man-Shows’ (maar dan met 2).
Twee mannen in pak, een lied, een grap en een traan. Maar wel gelardeerd met een stevige portie absurdisme van vandaag…
  
Steven Beersmans (°1979) is al tien jaar actief als acteur/theatermaker en kan u kennen van spraakmakende voorstellingen als ‘Het verdragen van Versailles’ (Kopergietery), ‘Warmoes’ (Studio Orka) en het onlangs fel gesmaakte ‘Zoo doen ze de dingen’ (Het Paleis).
  
Koen Monserez (°1968) speelt en maakt al jaren lang theater bij verschillende gezelschappen (o.a. Ensemble Leporello, fABULEUS, Het Gevolg). Hij speelde verschillende gastrollen op televisie. (Thuis, Aspe, …) In 2012 maakte hij voor de KVS een productie met jonge Brusselse Boksers rond Muhammad Ali. 
Retro?
Zonder zich te willen meten aan de grote Toon Hermans (maar met hem als grote inspiratiebron, vooral zijn shows uit de jaren 61, 62), zoeken Beersmans & Monserez bewust naar dezelfde gekkigheid en absurde nonsens. De lach om de lach. Moeilijke thema’s gaan ze echter niet uit de weg; ze willen die echter behandelen zoals Chaplin deed met het nazisme in "The great dictator" of immigratie in "The immigrant". Licht, begrijpelijk maar met hersens en ontzettend veel vakmanschap!
Het moet een lichte, sprankelende avond worden voor een breed publiek. Een grapje, een tapdansje, een lied.
Analyse van de lach
Eén van de rode draden doorheen de voorstelling wordt "de analyse van de lach".
Ze tonen letterlijk aan de hand van voorbeelden hoe humor werkt om daar vervolgens humor mee te creëren. Aan de hand van het standaardwerk over humor "Le rire" van Henri Bergson analyseren ze als twee wetenschappers de principes van het komische. Waarom lachen we als iemand uitglijdt over een banananschil? Wanneer wordt een komisch type tragisch?
Ook de lessen in humor van John Cleese en Rowan Atkinson worden hun inspiratiebron; het fileren van de lach, het dissecteren van de timing en het filteren humor met gouden smaak. Van het betere smijtwerk van laurel & Hardy tot de uitvinding van de naam Humperdinck door Eddie Izzard.
Visuele acrobatische humor
Naast het verbale willen ze absoluut ook voor visuele humor gaan. Ze denken dan oa aan slapsctick à la WACKO (zij het dan iets minder agressief). Beersmans volgde als kind 12 jaar circusschool en leerde daar de beginselen van de acrobatie. Monserez, als grote sterke onderman vormt dan ook samen met Beersmans, de kleine, magere bovenman het ideale acrobatenduo.
| Concept, regie & spel: Steven Beersmans & Koen Monserez | Eindregie, coaching & lichtontwerp: Vital Schraenen | Muziek: Martin Valcke & Stefan Wellens | Vormgeving/Beeld: Agata Wlodarska |
   
Naar aanlogie met onze eerdere comedy-avond zorgen we weer voor een culinaire 3-gangen menu voorafgegaan door een heerlijk Cava met als ultieme hoofdschotel een performance door Beersmans & Monserez. Dit alles voor de prijs van € 29. Snel reserveren is de boodschap !Terug naar het overzicht van Agenda