top of page

Over ons

AKSI vzw staat voor ‘arbeidskansen voor sociale integratie’ en is een sociaal economieproject ondergebracht in de Bottelarij in Ulbeek (Wellen). Hier vinden mensen werk, die elders om uiteenlopende redenen uit de boot vallen.

Elke dag opnieuw geven we bij AKSI vzw kansen aan mensen uitgaande van de sterkten van elk individu.

Er wordt gefocust op wat een medewerker wél kan.

Zij gaan aan de slag in 1 van de drie bedrijven, die onder AKSI vallen:

  1. Bij het dienstenchequebedrijf AKSI Thuis werken huishoudhulpen.

  2. Daarnaast is er het isolatieteam dat woningen isoleert en het woonzorgteam dat bij 65-plussers in bepaalde gemeenten klusjes uitvoert.

  3. En, uiteraard is er de publiek toegankelijke socio-culturele ontmoetingsplaats de Bottelarij. In de Bottelarij kan je een streekbiertje drinken in het fietscafé, uitgebreid tafelen in het restaurant dat gespecialiseerd in zowel streekgerechten als een waaier aan gerechten uit de wereldkeuken, maandelijks wisselende tentoonstellingen bezoeken in de galerie, filmdiners bijwonen, educatieve lezingen volgen, concerten beluisteren of streekproducten kopen in de streekwinkel, die ook dienst doet als toeristisch infopunt. Tevens mikt de Bottelarij op het bedrijfsleven door verhuur van vergaderzalen en organisatie van originele teambuildings. 


Over de verschillende bedrijven en activiteiten heen stelt AKSI, dat in 2006 ontstaan is in de woonkamer van gedelegeerd bestuurder Ann Debock, dagelijks meer dan 150 mensen te werk.

 

bottom of page